Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba napisał:
Nie mamy jeszcze imienia. Nasza starsza coreczka chce nazwac siostrzyczke Barbie,ale to raczej nie przejdzie

to ma byc dziewczyneczka

ja sie nie chwale ale mam Hanne i Joanne, zero problemow w pisowni tych imion i w wymowie

a tez myslalam dac imiona po babciach _mojej lub meza mamie - Zofia, Alina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Tak, bedzie dziewczynka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
MamaNel, ja tez tak mialam na usg polowkowym. I tez robila mi je polozna. Przesunela mi termin o 10 dni pozniej. Ale kazdy ginekolog o ktorego bylam, powiedzial,ze to jest zle. I ja tez wiem,ze to zle,bo mam reguralne miesiaczki. Wiec liczy sie od daty ostatniej. Pomiary usg nie sa w pozniejszym okresie miarodajne. Kazda dzidzia rosnie swoim tempem. Chodzi o to,ze to program komputerowy okresla date porodu na podstawie pomiarow dziecka.Tylko nie rozumiem dlaczego polozna mowi cos innego a ginekolodzy w Polsce i tutaj w Norwegii zawsze to samo. Tysia, z wozkiem tez nie byloby problemu, bo jest oliwkowy. Ale z ubrankami mialabym troche problemu. Moj mezus nakupowal same rozowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba na pewno? widzialas co ma,ze to dziewczynka? bo ja widzialam wiec nie mialam wyjscia zeby nie wierzyc a teraz moja mala niunka ma juz lada dzien 8 i pol miesiaca skonczone, sama siedzi bez uczenia przez nas mowi - tata, da, nie, nam nam, hania.... ale mama nie chce powiedziec jednego zabka juz ma i wychodza kolejne lada dzien, zaczyna juz powoili raczkowac a za raczki pieknie chodzi..ot taka jest moja Joasia

a teraz marzy mi sie synek,ale maz nie chce, nie daj boziu trzecia dziurka

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
U nas tez juz mąż marzy o kolejnym, no bo syn musi byc. Myslalam ze moze teraz bedzie syn, to potem mozna zamknac fabryke, a tu taka niespodzianka Polozna powiedziala ze na 100% to dziewczynka. Malutka tak sie ulozyla ze zakryla buzie raczkami, ale za to dupke cala wypiela do nas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Tak przy okazji czytalam ze masz xlandera. Jak sie sprawuje. Bo powoli zaczynam sie zastanawiac nad wozkiem i xlander mi chodzi po glowie.Co do wielkosci gondolki sie nie boje bo Niunia wychodzi pod koniec listopada, wiec podejrzewam ze do marca-kwietnia wytrzymamy a jak tam spacerowka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
heh lepiej zeby lekarze sie nie pomylili bo ja mysle nad fioletowym wozkiem
Kalba ja mysle o Tako Jumper X albo Tako warrior
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
limetko nasza Nel też jest malutka, na usg polowkowym miala 180gr, ale nie mam zadnych dodatkowych nadzorow...
fajnie masz, mozesz ciagle podgladac corcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Co do wozkow,to ja kupilam X-landera. Po sklepie sie super prowadzil. Latwo sie wszystko montuje. Ale czy sie sprawdzi na norweskich drogach,to sie dopiero okaze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
cześć dziewczyny dawno nie pisałąm ale czasu nie ma przy takim maleństwie słuchajcie mam pytanko do Was ( ale tylko do mam) . Może temat nie jest zbyt przyjemny no ale muszę zapytać czy wasze maleństwa robiły może kupki bardzo rzadkie i z 7 razy na dzień"?? kupka jest żółta ale normalnie bardzo rzadka. Trwa to wszystko już od środy, oczywiście byłam u lekarza i przy okazji Adaś zrobił u niego kupkę a on powiedział że to normalne, ale sama niewiem co o tym myśleć bo lekarz bardzo uprzejmy i miły ale zamiast odpowiadać mi na pytania dotyczące Adasia to pytał się męża czy położy mu płytki w domu ahhh ci lekarze. Ja się zamartwiam a ten nawet nic ciekawego nam nie powiedział a siedziałam u niego godzinę. Idę we wtorek na spotkanie z pielęgniarką i pediatry i się zapytam ale może któraś z was miała takie doświadczenia z dzieckiem??? mały juz waży 1 kg więcej od wyjścia od lekarza)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok